Atari Breakout

Dit is een van de mooiste en leukste Google Easter Eggs die er is. Je vindt deze Easter Egg wanneer je zoekt naar afbeeldingen, dus onder Google Image Search. Zoek daarin naar “Atari Breakout” en je kunt het klassieke videospel online spelen – rechtstreeks vanuit je zoekresultaten. Vet!

Atari BreakoutHet is zelfs zo dat de zoekresultaten de stenen worden die je moet elimineren terwijl je het spel speelt. Google noemt het spel zelf “Image Breakout”. Je kunt met je muis of met de pijltjes op je toetsenbord je balkje of ‘schoep’ besturen en wanneer je al je vijf kansen hebt verspeeld kun je je score delen op Google+.

Het lijkt erop dat TechCrunch deze Easter Egg voor het eerst ontdekte. Zij brachten naar buiten dat de Easter Egg werd geplaatst ter ere van Breakout’s 37-jarige bestaan. Google heeft in het verleden ook andere vergelijkbare Easter Eggs geplaatst. Zo kun je nog altijd de door Starcraft geinspireerde Zerg Rush vinden in de zoekresultaten. En er was ook een Flight simulator te vinden op Google Earth.