Conway’s Game of Life

Er is weer eens een nieuwe Easter Egg van Google opgedoken. Gebruikers die zoeken naar ‘Conway’s Game of Life’ zullen op een cellular automata spelletje stoten uitgevonden door wiskundige John Conway. Echter kun je het spel niet écht spelen, je zult het moeten doen met een rol als toeschouwer.

Wanneer je op de zoekresultaten terecht bent gekomen dan zul je diverse kleine blauw-grijze vakjes zien bewegen in diverse patronen en verspreiden over de pagina.

Wat is Conway’s Game of Life?

Conway’s Game of LifeHet is een spelletje dat je op een oneindig 2D-rooster van vierkante vakjes speelt zonder spelers, winnaars of verliezers. Life’s regels realiseren de patronen in het spel en bieden je een nieuwe manier om over complexe patronen en systemen te leren. Een cel kan levend of dood zijn. Een levende cel wordt weergegeven met een ingevuld hokje en een dode cel blijft leeg. Iedere cel op het rooster heeft acht cellen in de buurt, in iedere richting – en dus ook diagonaal.

Een dode cel met precies drie levende buren wordt een levende cel (geboorte)
Een levende cel met twee of drie levende buren blijft leven (overleven)
In alle andere gevallen gaan een cel dood of blijft dood (overbevolking of alleenzaamheid)

Diverse levensvormen of objecten (blokpatronen) kunnen worden weergegeven. Deze vormen zijn een blok, kuip, boot, slang, schip, vliegdekschip, honingraat, aak, Python, sloep, pasen, vishaak en brood.