Festivus

FestivusAls je ‘Kerst’ intypt op Google dan krijg je een standaard lijst met zoekresultaten, resultaten die je ook echt verwacht. Typ je ‘Festivus’ in dan zullen de Seinfeld fans een leuk en onverwacht cadeautje staan te wachten. Namelijk de onversierde aluminium Festivus paal.

Deze Easter Egg is een eerbetoon van Google aan de alternatieve feestdag die in 1997 door de NBC comedy in het leven werd geroepen door Seinfeld karakter George Costanza. Volgens Costanza is het “A Festivus for the rest of us” waarbij tradities als “Airing of Grievances” horen. Bij een van deze tradities vertel je elkaar alle manieren waarop je elkaar hebt teleurgesteld het afgelopen jaar en een andere traditie is “Feats of Strength” waarbij het hoofd van een huishouden een ander familielid uitdaagt tot een partijtje worstelen.

De seculaire spot-feestdag is gebaseerd op de familie traditie van Seinfeld schrijver Daniel O’Keefe. Karakter Costanza’s idee komt dus niet helemaal uit de lucht vallen. Het wordt namelijk volledig uitgelegd in het boek van O’Keefe genaamd The Real Festivus.

Een woordvoerder van Google meldde nog even dat als je niet zo’n fan bent van de feestdagen dat je in je achterhoofd moet houden dat er een Festivus for the rest of us is. Geen franjes en versiersels, gewoon een kale paal. En alvast veel succes als je wordt uitgekozen voor de Feats of Strength!