Zoeken op Google als een Hacker

Google kent een hele hoop functies. Een hele hoop van die functies nemen we voor lief. We kunnen werkelijk alles vinden op internet via de populaire zoekmachine. Maar Google weet ook dat het soms wat statisch of saai kan zijn om gebruik te maken van Google. Daarom injecteert het grapjes in de zoekresultaten in de vorm van Easter Eggs, maar kun je ook gebruikmaken van de zoekmachine vanuit een ander perspectief. Zo ook vanuit het perspectief van een hacker.

Via deze link kun je zoeken op Google als een hacker.

Google s3a|2ch en EyE Am ph33|1n6 |u(ky zijn de vervangers van Google Search en I feel lucky. Zoals je ziet gebruikt Google een aantal vervangers voor letters. Het zou komen om bots en crawlers te verwarren en kunnen hackers met elkaar communiceren in een leesbare taal voor het oog, maar een onleesbare taal voor de computer. Want voor de computer is de | geen L en ook geen letter. Het kan er dus niet zomaar een woord mee vormen en kunnen hackers wat langer ongemerkt via bepaalde platformen met elkaar communiceren.

Zoek je vervolgens iets op Google zoals je dat altijd doet dan veranderen alle woorden en functies op de resultaten in hackertaal. Veel succes met het ontcijferen van alles!

Naast zoeken op Google als een hacker kun je Google ook gebruiken als een piraat, als de Swedish Chef en kun je zoeken in Pig Latin.