Number of horns on a unicorn

Google vindt het geweldig om een aantal grapjes te implementeren in de zoekresultaten. En dan natuurlijk niet bij ieder resultaat, maar bij hele specifieke. Dit noemen we ook wel Easter Eggs, je vindt ze zomaar en ze zijn vaak erg leuk! Een van die Easter Eggs is ‘number of horns on a unicorn’ – wat natuurlijk een beetje een rare vraag is. Maar zoals men wel eens zegt zijn er geen domme vragen, alleen domme antwoorden.

Het antwoord dat Google geeft op deze zoekopdracht is niet dom, maar juist grappig. Want je krijgt een rekenmachine voor je neus, in de vorm van Google Calculator, met daarin het resultaat “1”. Vergelijkbaar met andere zoekresultaten op vergelijkbare vragen.

Wanneer je bijvoorbeeld op Google zoekt naar “answer to life, universe and everything” wat afkomstig is uit het boek The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy geschreven door Douglas Adams krijg je als antwoord “42”. Ook deze komt in een Google Calculator tevoorschijn. En als je zoekt naar een andere zin afkomstig uit hetzelfde boek “Once in a blue moon” krijg je een wel hele bijzondere formule te zien. Los jij die op?