Once in a blue moon

Wanneer je op Google zoekt naar “Once in a blue moon” dan kennen wij die uitdrukking in het Nederlands als “een blauwe maandag”. In principe betekent dat dat je iets heel kort hebt gedaan of dat iets maar zeldzaam voor komt. Het is vergelijkbaar met de Engelse uitdrukking “when pigs fly” – iets dat dus absurd is.

Net als de 42-grap komt ook deze uitdrukking uit The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy geschreven door Douglas Adams. Het boek wordt veelvuldig gelezen door vele nerds, maar blijkbaar dus ook door de nerds bij Google. De engineers lijken groot fan te zijn van The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy en hebben dus ook naast “answer to life, the universe and everything” deze “once in a blue moon” uitdrukking opgenomen in de zoekresultaten.

En waar er bij “answer to life, the universe and everything” 42 uit de bus komt rollen, komt er bij de zoekopdracht “once in a blue moon” ook een zeer opmerkelijke formule uit de bus rollen. Kijk maar eens en kijk of je er uit komt!

Een andere zin die ook een leuk antwoord oplevert van Google en met name uit de Google Calculator is “number of horns on a unicorn”.