Webdriver Torso

Webdriver Torso is een YouTube account dat door Google zelf is aangemaakt en voornamelijk video’s van ongeveer 11 seconden plaatst voorzien van voornamelijk blauwe en rode rechthoeken die van positie veranderen, vergezeld met een serie piepjes die van toon veranderen. Er zijn al meer dan 450.000 video’s geupload welke samen al 13.053.319 keer zijn bekeken. Het is voornamelijk een bron van speculatie voor kijkers, maar YouTube heeft al wel toegegeven dat het kanaal voornamelijk bestaat om de performance van YouTube te testen.

Typische video’s

Webdriver torsoHet tijdsverschil tussen de uploads van de video’s varieert tussen de 1 en 15 minuten en nooit meer dan een uur. De meeste van de video’s zijn 11 seconden lang, hoewel ze ook 1 minuut, 5 minuten of 25 minuten lang kunnen zijn. Alle video’s zijn slideshows. De video’s van 11 seconden lang bevatten 9 slides. Elke slide is ongeveer een seconde lang, heeft een solide witte achtergrond en bevat twee solide kleuren driehoeken, één rood en de ander blauw. Beide rechthoeken hebben een willekeurig formaat, vorm en in sommige gevallen overlapt de rode rechthoek de blauwe rechthoek volledig.

Iedere slide heeft een willekeurige, door de computer gegenereerde, wave toon. In de hoek van iedere video staat ‘aqua.flv – slide (4-cijferig getal)’. In het begon stond daar alleen ‘aqua’ en werden daarna aangepast naar ‘tmp’ gevolgd door willekeurige karakters.

Ongebruikelijke video’s

Het kanaal heeft drie ongebruikelijke video’s. In een van de rechthoek video’s, tmpRkRl85, veranderd de rode rechthoek langzaam in een silhouette van een dansende Rick Astley. De video 00014 is een video die in Parijs is opgenomen en een verlichte Eiffeltoren laat zien. Aan het einde van de video wordt de camera neergezet en is de Webdriver Torso Facebook pagina zichtbaar. De laatste video 0.455442373793 is alleen maar te bekijken vanuit Frankrijk en vereist een betaling van 1,99 euro – je kunt het alleen maar betalen met een Franse credit card. De video laat een aflevering van een Amerikaanse adult cartoon genaamd Aqua Teen Hunger Force zien, na gesynchroniseerd in het Spaans.